Magazine skûtsjesilen en Sneekweek: gids die hele zeilzomer mee kan

Friesland is vanaf zaterdag in de ban van het wedstrijdzeilen: het skûtsjesilen en de Sneekweek. In een speciaal magazine gidst de LC je morgen langs drie weken strijd op de Friese meren.

Op welk water wordt vandaag gezeild? Wat betekenen die tekens op de zeilen? Wat zeilt er nu? Wie staat daar schreeuwend aan het roer? Bij welke klasse hoort die boot? Wat is het verschil tussen de skûtsjes van de SKS en IFKS?

Hele zeilzomer

Deze vragen inspireerden de LC-redactie om dit jaar een magazine te maken dat deze hele zeilzomer mee kan. Een gids die in de tas of de picknickmand, van de eerste SKS-wedstrijd in Grou, via het Starteiland in Sneek tot en met de finale van de IFKS-skûtsjes op het water van Lemmer.

We beginnen morgen (vrijdagavond 3 augustus) met de Sneekweek en het SKS skûtsjesilen. In Sneek is de vlootschouw de traditionele start en in Grou vindt sinds jaar en dag de loting van de SKS plaats. Op de website, Facebook en Twitter en uiteraard in de papieren krant volgt de LC alles tot en met de finales, op 9 augustus (Sneekweek) en SKS (17 augustus) en daarna de IFKS-week van 18 tot en met 25 augustus).

Sterke verhalen

In het magazine Skûtsjesilen/Sneekweek, dat morgen (vrijdag) gratis bij de krant zit, alvast interviews met schippers, bemanningsleden, regisseurs op de wal en op de achtergrond, wedstrijdleiders en zeilmakers. En, onvermijdelijk in de zeilwereld: sterke verhalen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement