Maak kennis met de kwartiermakers van de organisatie die LF2018 opvolgt

Nog voordat er een officieel besluit is genomen, is de opvolger van de organisatie van LF2018 aan de slag gegaan. Sjoerd Bootsma en Lieuwe Krol zijn de kwartiermakers.

Het jaar 2018 mocht geen eenmalig feestje worden. Tot voor kort werd er nog vooral gepraat over de nalatenschap en het geld dat nodig is om ook de komende jaren Leeuwarden en Friesland cultureel op de kaart te zetten.

Twee keer 2 miljoen euro maakte de provincie vrij voor 2019 en 2020, en daarnaast een bedrag van een half miljoen euro voor de marketing. De gemeente Leeuwarden zette zo’n zes ton opzij voor komend jaar en een paar ton voor 2020.

Niet alleen

,,Krol en Bootsma gaan het niet alleen doen”, zegt gedeputeerde Sietske Poepjes. Zij wil samen met de Leeuwarder wethouder Sjoerd Feitsma een nieuwe organisatie optuigen. ,,Met een programmabureau waarin Bootsma, Krol en bestuurders zitten, en een programmaraad met vertegenwoordigers uit het culturele veld en andere organisaties die input leveren.”

Vijf beleidslijnen

Vijf beleidslijnen zijn daarbij leidend. Het versterken van de economie en het cultuurtoerisme, het verbeteren van het artistieke klimaat, ecologie en circulaire economie, ‘iedereen doet mee’ en meertaligheid. ,,2018 Heeft ervoor gezorgd dat we in de provincie zijn gaan samenwerken, vanuit allerlei sectoren. Door nu een ambitie te formuleren, zorgen we dat er een reden blijft om samen te werken”, stelt Bootsma.

Grote evenementen

Het eerste kwartaal van 2019 zal er gewerkt worden aan een programma voor het komende jaar, in het tweede kwartaal moet het programma voor 2020 samengesteld worden. ,,En daarbij horen grote evenementen, maar het is vooral ook de bedoeling dat we blijven investeren in jongeren”, zegt Krol. ,,Het liefst had ik komend weekend bij de ‘re-opening’ al het programma voor komend jaar gepresenteerd, maar helaas was pas laat duidelijk welke middelen er waren.”

Sietske Poepjes vindt het niet te laat. ,,Eind december kunnen we laten zien wat we ongeveer gaan doen.”

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement