Loterijgeld Ouwe Syl blijft op de plank liggen

Het geld dat voetbalclub Ouwe Syl in 2017 verdiende met de verloting van een huis, moet noodgedwongen op de plank blijven liggen. De gemeente Waadhoeke wil wachten op nieuw sportbeleid.

In 2017 hield voetbalclub Ouwe Syl zo’n 350.000 euro over aan een succesvolle verloting. Toen was al bekend dat de opbrengst ten goede zou komen aan het hele dorp. Dorpsbelang Ouwe-Syl stapte daarom naar de gemeente Waadhoeke met een omvangrijk plan om het huidige sportcomplex te vernieuwen.

'Onvoldoende aangetoond'

De overtuiging van het dorp is dat de nieuwe sportvoorziening een regiofunctie gaat vervullen. Het college van Waadhoeke vindt dat dit onvoldoende aangetoond is. Burgemeester en wethouders willen daarom eerst nader onderzoek naar de regiofunctie en vitaliteit van verenigingen.

Dan wordt duidelijk waar sportvoorzieningen geclusterd moeten worden. Het college wil daar niet op vooruitlopen en ziet ook geen noodzaak de situatie in het dorp direct aan te pakken. Er is voldoende capaciteit en de slechte bespeelbaarheid van de velden kan met groot onderhoud voor 7500 euro opgelost worden.

Drie fasen

Oudebildtzijl heeft een sportvisie met drie fasen bij de gemeente ingediend. De aanvraag betrof de eerste fase, waarbij het dorp zelf 250.000 euro wilde bijdragen en de gemeente om 450.000 euro vroeg. Voor dat bedrag zou het trainingsveld omgewisseld moeten worden met de ijsbaan die ook als kaatsveld dienst doet. Het nieuwe trainingsveld krijgt kunstgras en er komen wandel- en hardlooppaden rondom de velden.

In fase 2 komt de nieuwbouw van het clubgebouw aan de orde en in fase 3 de inrichting van het plein rondom het clubgebouw. Op het plein komen fitness- en speeltoestellen, evenals een tenniskooi.

Waadhoeke wil een onafhankelijk onderzoeker aanstellen die in een kort tijdsbestek met een visie voor de hele gemeente komt.

Lees ook: Winnares loterijhuis Oudebildtzijl voelt zich nog steeds geluksengel

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement