Loop met ons de vijfde etappe van de onzichtbare Elfstedentocht: van Balk de bossen in

De etappe van het virtuele elfstedenwandelpad die vandaag begint is – relatief gezien – een makkie: 18,3 kilometer, oftewel 24.400 stappen.

Zouden we hem werkelijk lopen in plaats van virtueel, dan kwamen we vanuit Balk naar Wijckel, het dorp waar vestingbouwer en militair Menno van Coehoorn in een van de weinige praalgraven van Friesland ligt. Een hele bezienswaardigheid, ware het niet dat de Vaste Burchtkerk op het ogenblik nog niet geopend is. Daarom gingen we er voor het wekelijkse filmpje even bij langs.

Kerkrentmeester Jan Troost, die de deur even voor de filmers losdeed, verbaast zich erover dat iedereen Michiel de Ruyter kent, en veel minder mensen Van Coehoorn, ook al heeft die tegen de legers van zonnekoning Lodewijk XIV gestreden.

Dan Sloten, de elfstedenstad die het meest weg heeft van een ansichtkaart, terug naar Wijckel en richting glooiend Gaasterland, tot op de Skouleane.

Deze wandeling echt lopen kan ook, maar hou dan de gezondheidsregels van het RIVM in de gaten.

Wil je ook meedoen aan de onzichtbare Elfstedentocht? Bekijk de website voor meer informatie en meld je aan. Benieuwd hoe alles in zijn werk gaat en welke app je moet gebruiken? In het volgende artikel worden veelgestelde vragen beantwoord.

loading

loading

loading

loading

loading

loading

loading