Loop met ons de vierde etappe van de onzichtbare Elfstedentocht: van Sneek naar Balk

De etappe van het virtuele elfstedenwandelpad die vandaag begint is de langste tot nu toe: 23,4 kilometer, oftewel 31.200 stappen.

Om de virtuele wandelaar in de stemmig te brengen een beschrijving van de wandeling en de sfeer van het gebied. Het is twee Friese steden in een klap, want van de Waterpoort van Sneek gaat het naar de overtuinen van IJlst, waar even verderop, vlakbij de kleurrijkste onder de nieuwe Friese fonteinen Houtzaagmolen De Rat weer geopend is (bezoekers moeten zich telefonisch melden bij de molenaar, en krijgen een soort houten medaille om, om hun aantal beperkt te kunnen houden).

Van daaruit gaat het zuidwaarts, langs Jutrijp en De Hommerts naar watersportdorp Woudsend. Vandaar langs Ypecolsgea en Waterloo - wat eigenlijk niet meer dan een rotonde en een camperplaats, maar we kunnen het niet laten het te noemen. De tocht van Napoleon eindigde bij (een ander) Waterloo, maar deze onzichtbare elfstedentocht gaat nog even door - wat deze etappe betreft tot aan Balk.

Meer beelden op doejemee.nl. Deze wandeling echt lopen kan ook, maar hou dan de gezondheidsregels van het RIVM in de gaten.

Wil je ook meedoen aan de onzichtbare Elfstedentocht? Bekijk de website voor meer informatie en meld je aan. Benieuwd hoe alles in zijn werk gaat en welke app je moet gebruiken? In het volgende artikel worden veelgestelde vragen beantwoord.

loading

loading

loading

loading

loading

loading

loading

loading

loading

loading