Loop met ons de tweede etappe van de onzichtbare Elfstedentocht: van Leeuwarden naar Mantgum

In zestien weken wandelen we virtueel 283 kilometer langs de elf Friese steden. Begonnen we vorige week met een korte stadswandeling door Leeuwarden: deze week begint ‘het echte werk’. In 28.667 stappen, 21,5 kilometer, lopen we virtueel van Leeuwarden naar Mantgum.

De eerste echte etappe van het Elfstedenwandelpad voert vanaf de Vrouwenpoortsbrug in Leeuwarden de velden in.

De wandeling is virtueel. Maar zouden de deelnemers hem werkelijk maken, dan trok de groep lopers door langs de sipel op’e toer van Deinum, langs Blessum, Boksum, Jellum en Bears, waar het metalen silhouet staat van Uniastate, en ten slotte langs Jorwert, het dorp dat befaamd is vanwege het jaarlijkse iepenloftspul - dit jaar gaat het, zoals zoveel zaken, niet door - en Hoe God verdween uit Jorwerd, het portret van het verdwijnend of veranderend dorpsleven dat Geert Mak alweer 24 jaar geleden schreef.

De bestemming is Mantgum, het dorp dat in een vriendelijke concurrentiestrijd met Jorwert verwikkeld is. Wie virtueel wandelend de smaak van het gebied te pakken wil krijgen: bekijk het filmpje en onderstaande foto’s en je waant je zo in de echte dorpen. En: in je eentje wandelen, op voldoende afstand, mag natuurlijk ook echt.

Wil je ook meedoen aan de onzichtbare Elfstedentocht? Bekijk de website voor meer informatie en meld je aan. Benieuwd hoe alles in zijn werk gaat en welke app je moet gebruiken? In het volgende artikel worden veelgestelde vragen beantwoord.

loading

loading

loading

loading

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Onzichtbare Elfstedentocht
Video
Instagram