Loop met ons de eerste etappe van de onzichtbare Elfstedentocht: stadswandeling door Leeuwarden

In zestien weken wandelen we virtueel 283 kilometer langs de elf Friese steden. De tocht begint met een wandeling door Leeuwarden van 12 kilometer. Wij geven hier een impressie van wat je had kunnen zien, als we de echte Wandelelfstedentocht hadden kunnen lopen.

De route lopen we namelijk niet écht. Je telt je stappen, dus ieder loopje naar de koelkast, de supermarkt of de wandeling met de hond telt mee. Zoals verslaggever Asing Walthaus, die zijn hond Schumi meeneemt en deelnemers laat zien wat ze zouden zien als ze door Leeuwarden wandelen. Iedere maandag trapt lc.nl af met de nieuwste route, ook wel ‘challenge’.

Lees ook | Hoe doe je mee? En andere vragen over de onzichtbare Elfstedentocht

Deze week is de challenge een stadswandeling door Leeuwarden. De proloog telt gemiddeld 16.000 stappen. De wandeling is virtueel, maar om er de smaak van de hoofdstad aan te geven kan ‘onderweg’ wel gekeken worden. Zo is daar de Oldehove, icoon van de stad. Wie naar de toren wil kijken kan naar webcam van Tresoar . Op de website van Historisch Centrum Leeuwarden is de virtuele rondleiding te zien, waarvoor stadsgids Jan de Vries vrijdag de 183 treden beklom.

Het leuke is: ook voor mensen die normaal gesproken niet veel wandelen is de onzichtbare Elfstedentocht geschikt. ‘Wandelgoeroe’ Tjisse Brookman geeft hier tips voor niet zo geoefende wandelaars.

Ook andere hoogtepunten zijn thuis te bekijken, zie https://virtueletour.friesverzetsmuseum.nl . De echte tocht voert ook langs het Paleis van Justitie, de Prinsentuin, de Kanselarij, het pad langs de Potmarge en de dorpskerk van Huizum; bij een virtuele tocht zit dat allemaal tussen de oren.

Kijk voor meer informatie op https://www.doejemee.nl/fit-in-je-vel/wandelen/ , hier kun je je ook aanmelden voor de challenges.

loading

loading

loading

loading

loading