Loop met ons de derde etappe van de onzichtbare Elfstedentocht: van Mantgum naar Sneek

In zestien weken wandelen we virtueel 283 kilometer langs de elf Friese steden. Vandaag begint een nieuwe etappe van de ‘onzichtbare Elfstedenwandeltocht’.

De etappe begint even buiten Mantgum, en gaat zuidwaarts richting Sneek. Het is een stuk van 18,6 kilometer, omgerekend zijn dat 24.800 stappen. We kregen overigens een reactie van een oplettende deelnemer die stelt dat niet iedereen even grote stappen zet: dat klopt.

De wandeling, zouden we die echt maken en niet virtueel, voert eerst een stuk over de Slachtedijk, beroemd geworden door de Slachtemarathon, een ander evenement dat deze zomer niet doorgaat.

Langs Easterwierrum, Boazum en de kleiterpstermolen, zo’n Amerikaanse windmolen, terpdorp Scharnegoutum en Loënga voert het pad Sneek binnen, waar het tot aan de Waterpoort loopt. Daar heeft iedereen wel een beeld bij. Meer beelden op doejemee.nl. Deze wandeling echt lopen kan ook, maar hou dan de gezondheidsregels van het RIVM in de gaten.

Wil je ook meedoen aan de onzichtbare Elfstedentocht? Bekijk de website voor meer informatie en meld je aan. Benieuwd hoe alles in zijn werk gaat en welke app je moet gebruiken? In het volgende artikel worden veelgestelde vragen beantwoord.

loading

loading

loading

loading

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Onzichtbare Elfstedentocht
Video