Logeren in een spin met zes poten aan de Willemskade

Honderd ton zand en grind. Dat kon de felrode zandtrechter van de Spaansenfabriek in een keer verwerken. Deze winter kun je er in slapen.

Op het opslagterrein van Nesta Shipping in Harlingen staat een rood gevaarte dat lijkt te leunen op zes poten boven Marcel Bambach uit. De Harlinger installateur kocht het gevaarte en behoedde het voor sloop. Hij borduurde verder op plannen om van de zandtrechter een hotelkamer te maken. Architect André Achterbergh van Penta Architecten ging ermee aan de slag. ,,Het lijkt een spin op zes poten’’, zegt Achterbergh.

Luxe hotelkamer

Het12 meter hoge object komt – eenmaal gestraald en gespoten – op de rails te staan van de Willemskade waar hij tot enkele decennia geleden dienst deed. Het nu nog roestige object komt los te staan van de tweede loods naast Brouwdok.

Een wenteltrap leidt naar een hal. Een trap hoger is de leefruimte waar Bambach dezelfde soort luxe wil bieden als in de hotelkamers in de havenkraan en de vuurtoren die overigens van een andere eigenaar zijn. Behalve een bed, een zitje en sanitair, domineert het grootse zicht op zee door de opengewerkte noordwestkant van de grijze opbouw, die Achterbergh heeft bedacht.

Naar binnen kijken vanaf cruiseschip

Die opbouw staat iets teruggetrokken op de rode constructie. Dit garandeert de privacy; vanaf de kade kijkt niemand naar binnen. ,,Toegegeven, dat kan wel vanaf een cruiseschip’’, zegt Bambach die het hotel met zijn vrouw Linda bestiert.

Bambach wil zijn hotel voor de Tall Ships Races in augustus op zijn plek. Hier werkt hij het rode hotel zelf af. Rond de jaarwisseling is het open. De prijs voor een nachtje zandvrij slapen is nog onbekend.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement