Lichtgewonde bij aanrijding op treinspoor in Leeuwarden

Bij een aanrijding op het spoor op de overgang in de Oostergoweg in Leeuwarden is woensdagmiddag een persoon gewond geraakt.

De 23-jarige man raakte bij de aanrijding onder de trein. Toegesnelde hulpdiensten hebben hem daaronder vandaan gehaald. De persoon is na behandeling in het ziekenhuis overgedragen aan de GGZ. De politie meldt dat de verwondingen van de man meevallen.

Rond kwart voor vijf woensdagmiddag werd duidelijk dat het mis was toen de sneltrein die op weg was van Leeuwarden naar Groningen meermaals toeterde waarna die tot stilstand kwam op de spoorwegovergang in de Oostergoweg.

Stremming

Het treinverkeer tussen Leeuwarden en Hurdegaryp was tot kwart over zes gestremd. Arriva zette bussen in. Ook lijnbussen waren vertraagd. De trein keerde half zes terug naar station Leeuwarden waar de passagiers eruit mochten. Verkeer dat de stad in of uit wilde via de Oostergoweg, moest omrijden. Kwart voor zes werd de weg weer vrijgegeven.

Woensdagochtend werd ook al een eveneens 23-jarige man een overgang verder in de Willem Lodewijkstraat bij het spoor weggeleid door agenten. Hij dreigde het spoor op te stappen. Het is niet bekend of het om dezelfde persoon gaat.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement