Lichaam vermoorde Drachtster later terug

Het lichaam van de in Irak omgebrachte Safhinaz Zerrouy uit Drachten komt niet eerder dan in de loop van deze week terug naar Nederland.

Het lichaam van de in Irak omgebrachte Safhinaz Zerrouy komt niet eerder dan in de loop van deze week terug naar Nederland.

Volgens Jorrit van Eijndhoven, woordvoerder van de familie, zijn de benodigde documenten wel in orde bevonden, maar is er nog geen zogeheten clearing om het lichaam vrij te geven. Als die er maandag komt, dan kan de instantie die de repatriëring regelt, daadwerkelijk aan de slag.

De actie op Facebook heeft tot nu toe iets meer dan 1000 euro opgebracht. De familie is bezig fondsen aan te spreken om het nodige bedrag – ruim 6000 euro - bijeen te krijgen en hoopt op hulp van de gemeente. Er zijn ook plannen om een stille tocht te houden voor Saphinaz, maar dan na haar begrafenis.

Safhinaz Zerrouy werd in Irak vermoord door haar echtgenoot (33). Toen ze naar Nederland wilde vluchten, achterhaalde hij haar op 30 kilometer van huis. Met een kalasjnikov schoot hij haar dood. De man zit vast, hun vier jonge kinderen worden opgevangen door zijn ouders.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement