Lego-bouwers Comenius weer thuis

De Lego-bouwers van Comenius zijn met een schat aan ervaring en een medaille voor deelname aan het World Festival van de First Lego League weer teruggekeerd in Nederland.

De vijftienjarige scholieren Sytse de Boer, Pieter Venderbos, Franke van Zuilen, Robin van der Craats en Lars Steenbeek en hun coaches Eelco Dekkers en Letty de Wit van christelijke scholengemeenschap Comenius in Leeuwarden waren de afgelopen week in Amerika voor het World Festival van de First Lego League in Sint Louis. Daar namen zij het met hun Lego-robot op tegen 105 teams uit 80 landen.

Tijdens de laatste dag van het festival kregen de scholieren een medaille voor hun deelname. Ook wisselden zij een vlag uit met een Amerikaans team uit Pennsylvania. Charlie Bolden - directeur van NASA - sprak de jeugd nog toe en gaf ze mee hun dromen en idealen na te jagen.

Na het vertrek uit St. Louis stopte de groep nog even in Atlanta, voor een rondleiding bij CNN. Hoewel er geen beker is gewonnen, kijken coaches Eelco Dekkers en Letty de Wit met een positief gevoel terug op de trip. ,,Ze hebben onvoorstelbaar veel gezien en geleerd'', zei De Wit. ,,Met een schat aan ervaring komen ze weer thuis. Dit neemt niemand ze meer af. Als coaches kijken we vol trots terug op dit geweldige avontuur.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement