Lego-bouwers Comenius aangekomen in St. Louis

Het team van Comenius Mariënburg in Leeuwarden dat meedoet aan de eindronde van de First Lego League (FLL) in de Verenigde Staten doet op deze website verslag van hun belevenissen. Vandaag: Aangekomen in St. Louis.

De afgelopen dagen verbleef het team Lego-bouwers (Sytse de Boer, Pieter Venderbos, Franke van Zuilen, Robin van der Craats en Lars Steenbeek met coaches Eelco Dekkers en Letty de Wit) in Orlando, Florida, waar ze onder meer het Space Center bezochten.

Gistermiddag vertrok het gezelschap per vliegtuig van Florida naar Missouri. Dat was een klein beetje met pijn in het hart, want de grote Chevrolet waarin de groep rondreed, moest terug naar de verhuurder op het vliegveld.

Met pijn in het hart werd afscheid genomen van de grote Chevrolet.

Daar aangekomen, bleek er een klein probleem te zijn. ,,De verpakking van de partytent was beschadigd tijdens de eerdere vlucht, het aluminium beschermframe was zelfs open geschroefd door de inspectie", vertelt coach Eelco Dekkers. Vervelend, want ,,De partytent is zeer belangrijk voor onze stand op het World Festival."

Op het vliegveld van Orlando ontmoetten de Leeuwarders het andere Nederlandse team. Samen vlogen ze naar St. Louis, waar - geheel in Amerikaanse stijl - het gezelschap uiterst hartelijk werd begroet.

Aangekomen in St. Louis.
Waar het gezelschap hartelijk werd ontvangen.

Vanochtend vroeg kwam men aan bij het hotel. ,,Nu in hotel... slapen!", meldde Dekkers. ,,Morgenvroeg (later vanmiddag hier) aanmelden bij World Festival en dan opbouwen maar."

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement