Leeuwarder geslagen en van fiets beroofd

Een 23-jarige Leeuwarder is in de nacht van vrijdag op zaterdag uit het niets mishandeld op de Harlingerstraatweg in zijn woonplaats. Daarna werd hij van zijn fiets beroofd.

De man fietste rond 3.30 uur over de Harlingersingel richting het Europaplein toen bij de rotonde een andere man hem tegemoet kwam fietsen. Die schreeuwde hem toe: ,,Wat kijk je naar me!"

De Leeuwarder reageerde niet en fietste door maar merkte al snel dat de fietser achter hem aan kwam. Die haalde hem in en blokkeerde de weg door zijn fiets op de grond te gooien.

Opnieuw schreeuwde de fietser: ,,Wat kijk je naar mij!" Daarna werd hij agressief. Hij duwde de Leeuwarder tegen de bosjes van een tuin, zodat hij niet meer weg kon komen, en gaf hem een aantal vuistslagen in zijn gezicht. Toen het slachtoffer lag, kreeg hij meerdere schoppen van zijn belager.

De Leeuwarder kon uiteindelijk ontkomen. Rennend via de Westerparkstraat wist hij zijn belager af te schudden. Toen hij terugkeerde op de Harlingerstraatweg bleek zijn fiets, een donkerblauwe Batavus met ligstuur, verdwenen.

De politie is op zoek naar de aanvaller. Men heeft een vrij nauwkeurig signalement. Het gaat om een blanke man met gemilimeterd lichtkleurig haar. Hij was 1.90 tot 1.95 meter lang en had een stevige bouw. Hij droeg een oranje trainingsjasje en een lichtblauwe broek (geen spijkerbroek). Om zijn rechterhand droeg hij een zegelring. De man fietste op een kleine donkerkleurige damesfiets.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement