Leeuwarder Iris Bos bij de midterms in Amerika: volg haar dag op Instagram

Iris Bos in New York. Foto: Eduard Rekker

Leeuwarder Iris Bos (24) is op reis door Amerika en volgt dinsdag in New York de Amerikaanse congresverkiezingen. Voor de Leeuwarder Courant doet ze online verslag

Bos studeerde Amerikaanse geschiedenis en is bestuurslid van Stem op een Vrouw. Ze is nu enkele weken op reis door de Verenigde Staten en loopt dinsdag mee met de campagne van Alexandria-Ocasio-Cortez. Deze activiste won dit jaar onverwacht de Democratische voorverkiezingen voor het Huis van Afgevaardigen namens het 14e congresdistrict van New York (de regio Queens en Bronx). Vandaag doet ze een gooi naar een zetel in het congres.

Op het Instagram-account van de Leeuwarder Courant, @lc_nl, doet Bos verslag van de campagne en de midterms, de congresverkiezingen. Tijdens haar reis zag Iris Bos dat vooral het vrouwelijke geluid tegen de politiek van president Donald Trump toeneemt. Steeds meer vrouwen keren zich tegen Trump. Bovendien zijn er nog nooit zoveel vrouwen die zich verkiesbaar stellen voor een politieke functie.

Zij schreef het het verhaal: diversiteit kleurt de campagne (tegen Trump) over. Lees haar reportage vanuit New York hier .

Iris is morgen (woensdag) ook te zien en te horen bij IepenUp . Vanuit Neushoorn wordt met haar geschakeld in Amerika. De talkshow in Neushoorn heeft als thema de verkiezingen in de Verenigde Staten. Te gast zijn verder Amerika-experts Sander Warmerdam (hoofdredacteur Leeuwarder Courant), Bianca Pander (directeur campagnebureau BKB), Maarten Zwiers en Jelte Oldhof (Rijksuniversiteit Groningen).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland