Leeuwarder (21) racet onder invloed met 215 kilometer per uur in een Porsche over A7 bij Leek (en overtreedt ook nog eens de avondklok)

Foto ter illustratie. FOTO PIXABAY

Een 21-jarige automobilist uit Leeuwarden kon zondagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij was betrapt op meerdere verkeersovertredingen. Niet alleen reed de man veel te hard, ook had hij te veel gedronken en overtrad hij de avondklok.

Politieagenten zagen de man met hoge snelheid in een Porsche over de Midwolderweg in Leek rijden. Ze zetten de achtervolging in en klokten daarbij snelheden van boven de 215 kilometer per uur.

Toen ze de man, een beginnend bestuurder, vervolgens aan de kant zetten, roken ze meteen een alcohollucht. Uit een test bleek de man zes keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken.

Avondklokboete

De bestuurder kon daarop zijn rijbewijs inleveren. Hij wordt daarnaast aangemeld voor de (verplichte) cursus Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA).

Omdat een en ander na 22.00 uur plaatsvond, kregen de Leeuwarder en de andere inzittenden van de auto bovendien een boete voor het overtreden van de avondklok.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
112 nieuws