Leeuwardense Reina hoorde helikopters boven straat Erdogan

Wat merken de Friese vakantiegangers van de mislukte staatsgreep in Turkije? En hoe is het daar nu om vakantie te vieren? LC-lezers reageren op een oproep.

,,Op de avond van de coup zelf hebben wij wel veel toeterende auto's gehoord en helikopters zien vliegen”, vertelt Reina Hollander uit Leeuwarden, die nog steeds in Marmaris is. ,,De volgende dag hoorden wij dat er verderop geschoten was in de straat waar Erdogan in het hotel was.”

Reisbureau

Gelukkig wist ze toen niet wat er aan de hand was, laat Reina in een mail aan de krant weten. ,,Jantina van het reisbureau waar we hebben geboekt, The Travel Club in Stiens, contacte ons afgelopen vrijdagavond meteen. Zij zou ons op de hoogte houden zodra zij iets wist.’’

Turkije blijft voor ons nog steeds een topbestemming!

,,Maar gelukkig hebben wij onze vakantie gewoon door kunnen zetten. Wat we nu merken is dat het heel rustig is, normaal ligt het strand in deze periode vol maar nu dus niet. De winkeliers willen zo graag wat aan je verkopen, business gaat zeer slecht en daar klaagt men over. Erg sneu allemaal. Wij hebben nog steeds een topvakantie en vinden het erg jammer voor het toerisme. Turkije blijft voor ons nog steeds een topbestemming!”

Leven gaat door

Ook Remco den Dulk uit Lemmer was op het moment van de staatsgreep in Turkije. ,,Wij zijn nog tot en met komende vrijdag in Turkije”, laat hij dinsdag in een mail aan de LC weten.

,,Het leven in de badplaatsen gaat gewoon door. Eergisteren een duiktocht gemaakt en gisteravond een bezoek gebracht aan het stadje Bodrum. De touroperator van Corendon heeft ons keurig geïnformeerd dat de vluchten van Corendon gewoon volgens schema vertrekken.”

Gesprekken

De mislukte coup is volgens de Lemsters wel degelijk onderwerp van gesprek met taxichauffeurs, verkopers en bar- en restaurantpersoneel.

,,M'n indruk is dat de algemene opinie hier is dat ze in deze streek wel tegen Erdogan zijn maar geen voorstander zijn van een coup door het leger. Het systeem zou moeten worden aangepakt. Maar nogmaals wij merken er verder niets van. Het leven gaat verder. Vooralsnog hebben we een zonovergoten en heerlijk ontspannen vakantie.”

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement