Leeuwardense Denise Rivera werd via YouTube gescout en zingt nu in 'Verliefd op Cuba'

Denise Rivera, Boliviaans zangeres te Leeuwarden, zingt drie liedjes in de nieuwe romcom van Johan Nijenhuis, 'Verliefd op Cuba'. Ze werd via YouTube gescout.

Maandagavond was de landelijke première, donderdagavond die in Leeuwarden. Dan gaat Denise Rivera weer naar de bioscoop, dan met drie vriendinnen. ,,In het rood, want het is Valentijnsdag.” De première in Amsterdam was een belevenis, ,,een superleuke ervaring. Ook om mijn stem zo te horen bij dat grote scherm. Ik heb nu zin om naar Cuba te gaan, sterker nog, dat gaan we doen.”

Wat is dat voor film, Verliefd op Cuba?
,,Niet jouw film, denk ik. Ik wil het niet afzeiken, maar het is een typisch Nederlandse romcom, een echte Johan Nijenhuis. Feelgood, happy end, seks, aparte dingen. Echt entertaining. En de muziek! Die zweept de boel echt op. Dat is heel belangrijk voor de film.”

Het verhaal gaat door onder de foto

Denise Riviera

Typisch Cubaans, die muziek?
,,Nou, ze hebben ook dat liedje van Jody Bernal gebruikt, Que si que no, maar dan in een heel ander arrangement. Bernal komt uit Colombia, componist Mario Zapata ook, ik uit Bolivia. Er zitten wel typisch Cubaanse dingen in, maar ik denk dat ze voor mij hebben gekozen omdat ik niet zo’n typisch Cubaanse stem heb, maar juist een wat modernere klank. Een breed aansprekend latin-gevoel. Ze hebben mij via YouTube gescout.”

En het verhaal?
,,Aparte relatiesituaties. Een jongen wordt verliefd op een meisje, of dat denkt hij, maar het is een omgebouwde jongen. En er gaat er een naar Cuba voor een Cubaanse parel, zo noemen ze dat. Cuban pearl. Dat ze een parel laten implanteren in hun snikkel. Om je partner meer te laten genieten, ja, echt waar. Crazy, lekker modern. Ik denk niet dat mijn moeder deze film gaat zien.”

Heb je meer ervaring met film?
,,Dit is mijn tweede film, mijn tweede première. De eerste deed ik toen ik nog in Spanje woonde, meer dan twintig jaar geleden. Zong ik de zangpartijen van de actrice in. Maar dit is mijn eerste film hier in Nederland.”

Wat viel je verder op?
,,Jan Kooijman! Wat zie die er goed uit in de film! Hij heeft een mooi lichaam en hij is compleet getatoeëerd voor de film, maar dat is allemaal nep. Heb ik gevraagd, maar geen bewijs gekregen helaas. In de film begin ik te zingen op het moment dat Jan Kooijman en Susan Visser elkaar zoenen. Ik zei dat bij de première tegen Jan, ik heb gezongen bij je hete seksscène. Het werd heel warm in de studio.”

De film 'Verliefd op Cuba' is vanaf donderdag te zien in de bioscoop

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement