'Leeuwarden moet palingroken ontmoedigen'

De Partij voor de Dieren vindt het kwalijk dat de gemeente Leeuwarden afgelopen week op internet reclame maakte voor het open kampioenschap palingroken in Baard. De paling is immers een beschermd dier.

Op Twitter en Facebook publiceerde de gemeente afgelopen week de volgende tekst: ‘Wil je de lekkerste paling van Nederland proeven? Kom naar… Baard! Laat je verleiden door de heerlijke geuren en smaken van vers gerookte paling. Zaterdag 7 juli, tijdens de Zomerfair.’’

De PvdD stelde dit aan de orde in een brief aan burgemeester en wethouders en vindt dat de gemeente dit niet hoort te doen, omdat paling een bedreigde diersoort is. De partij vraagt burgemeester en wethouders om helderheid: ,,Is het college bereid om het eten, roken of gebruiken van bedreigde diersoorten zoals de paling binnen de gemeente niet meer te stimuleren?

Liever nog ziet de partij dat de gemeente ,,het gebruik van bedreigde dieren binnen de gemeente ontmoedigt’’. Eerder kaartte de partij ook al het aanbieden van bitterballen en andere vleeshapjes binnen het stadhuis en gemeentehuis aan.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement