Leerlingen Bogerman Sneek hadden voorinzage in toetsen

Leerlingen van csg Bogerman in Sneek hebben tijdens de eerste toetsweek in november voorinzage gehad in toetsen. Deze proefwerken stonden door een fout van een medewerker op een openbare netwerkschijf van de school.

De medewerker van Bogerman ging ervanuit dat de toetsen alleen op een netwerkschijf waren geplaatst die niet toegankelijk was voor de scholieren. De overhoringen stonden op een schijf omdat ze bestemd waren voor leerlingen met een dyslexie-verklaring. Bij aanvang zouden die leerlingen digitaal toegang krijgen tot hun toets.

Uur eerder al in te zien

Door een menselijke fout stonden de toetsen op een openbare netwerkschijf. Bogerman kreeg na de toetsweek twee meldingen over de voorinzage. Het ging om proefwerken voor de bovenbouwleerlingen van havo en vwo.

'Dit had nooit mogen gebeuren'

Rector Jan Osinga van Bogerman Sneek steekt de hand in eigen boezem. ,,Wij nemen onze volle verantwoordelijkheid voor deze fout. Dit had nooit mogen gebeuren.''

Ouders en leerlingen zijn door de school geïnformeerd. De school doet onderzoek naar welke onderdelen overgedaan moeten worden. Bogerman hoopt het interne onderzoek deze week af te ronden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland