Leden ‘uitkeringsbende’ dealen opnieuw coke: trio uit Leeuwarden aangehouden

Drie leden van de zogenaamde 'uitkeringsbende' zijn woensdag opnieuw opgepakt.

De mannen uit Leeuwarden, 25, 30 en 36 jaar, werden op 1 mei 2017 al gearresteerd na een grootschalige drugsactie van de politie.

‘Uitkeringsbende’ runt cocaïnehandel in Leeuwarden
Lees verder

Zij zaten allen enige maanden in voorarrest, maar kwamen vrij op de voorwaarde dat zij geen nieuwe strafbare feiten zouden plegen. De politie ontdekte echter dat de heren de afgelopen weken toch weer cocaïne gedeald hebben.

Ze zitten nu weer vast voor de eerdere feiten. Die zaak dient op 11, 12 en 14 juni voor de rechtbank in Leeuwarden. Naast deze drie verdachten staan nog drie andere verdachten in dit onderzoek terecht.

Grootschalige inval

Zij werden begin mei vorig jaar al opgepakt. Een team van tachtig agenten deed destijds een grootschalige inval, waarbij zeven woningen en een bedrijfspand aan de Apolloweg in Leeuwarden werden doorzocht.

Bij de inval op de Apolloweg, bij bedrijfspand J&B handelsonderneming, zijn toen twaalf auto's in beslag genomen. Ook is er een speedboot meegenomen, zijn er automatische vuurwapens (kalasjnikovs) gevonden, tienduizenden euro's cash, maar ook een partij vuurwerk. Bij een inval aan de Robinsonstraat zijn diverse spullen bedoeld voor hennepteelt in beslag genomen.

Naar vermoeden had de uitkerkingsbende een klantenkring van zo'n tweehonderd personen. De leden van de bende zaten op papier werkloos thuis, maar in praktijk waren zij druk bezig met de handel in cocaïne in Leeuwarden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement