Laatste restje Hokatex verhuist van Leeuwarden naar Drachten

Wasserij Hokatex Rentokil verhuist zijn trucks en personeel uiterlijk 30 april van de Tijnjedyk in Leeuwarden naar Drachten.

Daar huurt Initial Hokatex samen met voormalige concurrent CWS met wie het medio 2017 samenging het leegstaande pand van transportbedrijf Bulstra aan De Bolder. Dit bedrijf is verhuisd naar Heerenveen. Het pand aan de Tijnjedyk is eind vorig jaar verkocht, aldus woordvoerder André van Huffelen. CWS heeft nu nog een onderkomen aan De Steven.

De 31 dertig chauffeurs en enkele logistiek medewerkers verhuizen allemaal mee naar de nieuwe zogeheten vertreklocatie in Drachten. Daar rijden ze uit om bedrijfskleding en droogloopmatten op te halen bij grote klanten in de drie noordelijke provincies.

Schone goed retour

‘s Nachts wordt het ingezamelde goed naar de wasserijen gebracht van Initial Rentokil in Alkmaar, Deventer en Den Bosch. Het schone goed gaat retour naar het nieuwe logistieke centrum aan De Bolder om weer bij de klanten afgeleverd te worden.

Initial heeft samen met CWS, dat nu nog een vestiging heeft aan De Steven in Drachten, zowel in die plaats als in Leeuwarden gezocht naar een geschikt pand. In Leeuwarden lukte dat niet vanwege het ontbrekend van een pand met voldoende laaddocs dan wel ruimte om die te bouwen. Het Bulstra-pand biedt bovendien voldoende magazijnruimte voor de sanitaire producten die aan de klanten van beide ondernemingen worden geleverd.

Koper niet bekendgemaakt

Wie de koper van het huidige Initial-onderkomen aan de Tijnjedyk is en wat ermee gaat gebeuren, wil de gemeente Leeuwarden niet bekendmaken. Op deze plek exploiteerde Initial Hokatex tot 2013 een eigen wasserij. Volgens het Britse moederbedrijf Rentokil Initial kon de wasfabriek op die plek niet worden uitgebreid en geautomatiseerd worden - reden om de wasserij te sluiten.

Destijds werkten er ruim honderd mensen bij Initial Hokatex in Leeuwarden. Er bleef een logistiek inzamelpunt over dat alleen werk bood aan de chauffeurs en enkele magazijnmedewerkers. Ook dit laatste restje verdwijnt nu naar Drachten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement