Laatste klus Kollumerland geklaard

Oudwoude heeft het voor elkaar: de Wâlddyk en de aansluitende Beintemawei zijn opgeknapt. En de tweedehands brug komt eraan.

Een historisch momentje, donderdagmiddag even buiten Oudwoude. De laatste infrastructurele klus van de gemeente Kollumerland werd opgeleverd: de vernieuwde Beintemawei en Wâlddyk tussen Oudwoude en Westergeest.

Lintenknipper

Het zal even slikken geweest zijn voor VVD-wethouder Jelle Boerema, onvermoeibaar lintenknipper en bouwbordonthuller van de gemeente Kollumerland. Of hij terugkeert als wethouder in de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân moet na de verkiezingen van 21 november blijken.

Klus

Van de Beintemawei en de Wâlddyk - het stuk vanaf afslag Ee tot aan de Lauwersmeerweg - is het wegdek vervangen. In de berm zijn graskeien aangebracht. Koninklijke Oosterhof Holman uit Grijpskerk klaarde de klus.

Aftrap

De feestelijke oplevering van de weg betekende ook de aftrap van een bijzonder project: ‘Tweedehands brug Oudwoude’. Het is de bedoeling dat het valdeel van een oude brug uit het buurtschap Ritsumasyl wordt gebruikt om de brug in de Wâlddyk te vervangen.

De komende maanden wordt onderzocht hoe de oude brug precies ingepast kan worden bij Oudwoude.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement