LF2018-boek naar vrijwilligers, medewerkers, zieken en agent

Vrijwilligers, organisatoren, zieken die een voorstelling moesten missen. Een keur van mensen verdient volgens LC-lezers het 2018-boek. Zelfs een agent.

Donderdag riep de Leeuwarder Courant lezers op, om mensen te nomineren die, om wat voor reden dan ook, het boek Leeuwarden-Fryslân 2018 verdienen.

Dat boek, samengesteld door de redacties van de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad, geeft een overzicht van activiteiten rond Culturele Hoofdstad. Sinds deze week ligt het in de winkel.

Negentig nominaties

Tegen de negentig nominaties waren er. Er zaten vrolijke nominaties bij, voor organisatoren en medewerkers van evenementen, gastheren, vrijwilligers.

Zoals Wijnanda Lesterhuis, die volgens Nicole Bevers mensen die naar het Fries Museum kwamen en geen kaartje hadden ,,altijd met een glimlach’’ naar iets anders doorverwees.

Soms wordt een Fries om útens aangedragen, zoals K.L. de Vries die volgens Marten Bergsma ,,noodgedwongen in Amersfoort woont’’, en geen kans laat liggen om Friesland te bezoeken.

Goedmakertje

Maar er zitten ook nare verhalen tussen, zoals dat van Roelof Kraak – hij is voorgedragen door zijn echtgenote. Door zijn aandoening kan hij de deur niet goed uit, maar hij verzamelt wel posters en flyers van theaters, bioscopen en in dit geval, LF2018-voorstellingen. Bij hem is het boek zeker op zijn plek.

Of Hindrik Bonsma, door zijn dochter Sietske aangedragen, die door twee operaties allerlei zaken alleen maar in de krant en op televisie heeft kunnen volgen. Hopelijk is het boek dan toch nog een goedmakertje. Er waren meer van zulke verhalen.

Politieman

Curieus is de voordracht door Peter de Boer van Elizabeth Sikkema en Maaike van Gils, die achter hun raam aan de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden het hele jaar een miniatuur-elfstedenstadje hadden staan, met lichtjes, dat de hele zomer door bekijks trok.

En al even opvallend is de nominatie, door Henk Wijma, van Bas Hettema. ,,Omdat hij als politieman alles in goede banen leidde, zodat bezoekers veilig naar de voorstellingen konden, die hij daardoor zelf niet heeft kunnen zien.’’

Er is een keuze van vijftig gemaakt die het boek spoedig toegestuurd krijgen. Alle nomineerders krijgen daarvan bericht. De hierboven genoemde mensen horen bij de gelukkigen. Voor alle anderen is er altijd nog de boekhandel of via deze website.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement