LC-reporter keihard geraakt tijdens interview met KOZP-demonstrant

LC-reporter Arodi Buitenwerf wordt tijdens een interview met een KOZP-demonstrant pijnlijk geraakt door een hard voorwerp.

Een pijnlijke ervaring voor LC-verslaggever Arodi Buitenwerf, die voor deze krant aanwezig was bij de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet in Leeuwarden. Hij wordt tijdens een interview met een KOZP-demonstrant geraakt door een hard voorwerp dat vanuit het publiek blind in het vak met demonstranten wordt geslingerd.

In de video is te zien hoe een massief voorwerp, mogelijk een brok hard strooigoed, de verslaggever tijdens een vraag over de politiebescherming die nodig was om de KOZP-demonstranten veilig Leeuwarden uit te krijgen, vol in het gelaat treft. Hij houdt er een bloedende wond aan over, maar herpakt zich snel en voltooit vervolgens onverstoorbaar het interview.

De groep die verantwoordelijk is voor het wilde gesmijt, heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. Hoewel hij nog steeds last heeft van de klap, is voor Buitenwerf de kous daarmee af. ,,Het was een ‘blindganger’, maar wel even schrikken natuurlijk. Als journalist loop je bij dergelijke gebeurtenissen altijd een zelfverkozen risico, dus daar hoor je me verder niet over. Dit is tegenwoordig de realiteit bij Sinterklaasintochten. Dat is triest, maar anderzijds ook de reden dat ik er bij was.”

In de video is grof taalgebruik weggepiept.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws