LC lanceert Kieswijzer voor Noardeast-Fryslân

In het kader van de herindelingsverkiezing in Noardeast-Fryslân lanceert de Leeuwarder Courant een Kieswijzer. Die laat je precies zien welke politieke partij het beste bij je past.

De Kieswijzer, die wij lanceren op zaterdag 27 oktober, wordt gemaakt door onze eigen regionale redactie. Die weet precies wat er in het gebied speelt en is goed ingevoerd in de gemeentepolitiek. Bij het maken van de stellingen zetten redacteuren niet alleen hun eigen kennis in, maar zijn zij ook in gesprek gegaan met de lezer. Het resultaat is een stemhulp die lezers laat ontdekken welke partij het beste bij hen past.

Actuele thema's

In de Kieswijzer geef je je mening over actuele thema’s die spelen in je gemeente, waarbij je direct kunt zien hoe de partijen erover denken. Na het invullen krijg je vervolgens te zien met welke partijen je de meeste overeenkomsten hebt. Zo ga je goed geïnformeerd het stemhokje in.

Twaalf gemeenten

Naast voor Noardeast-Fryslân (de fusie van Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland en Nieuwkruisland) is de Kieswijzer ook beschikbaar voor de andere elf Nederlandse gemeenten waar herindelingsverkiezingen zijn. Dat zijn Groningen (uit het huidige Groningen, Haren en Ten Boer), Hoeksche Waard (uit Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen), Vijfheerenlanden (uit Leerdam, Vianen en Zederik ), Altena (uit Aalburg, Werkendam en Woudrichem), Beekdaelen (uit Nuth, Onderbanken en Schinnen), Haarlemmermeer (uit Haarlemmerliede, Spaarnwoude en Haarlemmermeer), Het Hogeland (uit Bedum, de Marne, Eemsmond en Winsum), Westerkwartier (uit Grootegast, Leek, Marum, Zuidhorn en een deel van Winsum), Molenlanden (uit Giessenlanden en Molenwaard), Noordwijk (uit Noordwijk en Noordwijkerhout) en West Betuwe (uit Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen).

Een speciale samenwerking tussen De Persgroep, NDC mediagroep, HMC en MHL heeft de kieswijzer mogelijk gemaakt. De Kieswijzer is vanaf zaterdag 27 oktober gratis te raadplegen via deze site.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement