LC Podcast #14: Achter de schermen bij het CDA in aanloop naar de provinciale coalitievorming

LC Podcast #14 met Jantien de Boer.

Drie maanden lang schoof de Leeuwarder Courant aan bij vertrouwelijke vergaderingen van de provinciale CDA-fractie. Na de verkiezingen, waarbij het CDA de grootste werd, explodeerde de hofmakerij met Forum voor Democratie toen die partij woorden als 'gekkenwerk' en 'waanzin' gebruikte.

Maar waarom liet het CDA eigenlijk een verslaggever toe? Sander de Rouwe, de nummer 1 op de CDA verkiezingslijst: ,,We willen als grootste partij in Friesland laten zien; Kijk, zo gaan onderhandelingen.''

Eng was het wel, erkent hij. ,,Want wie deelt nou besloten, vertrouwelijke vergaderingen met de buitenwereld? Bovendien wilden we niet dat de drie andere partijen in de coalitie beschadigd werden.'' 

Deze krant beloofde daarom onder strikte voorwaarden om de pen neer te leggen als er binnen de fractie al te gevoelige dingen over collega-politici zouden worden gezegd. In deze podcast vertelt verslaggever Jantien de Boer hoe dat in de praktijk uitpakte.

Luister ook naar eerdere afleveringen

Nog niet uitgeluisterd? Luister hieronder ook eerdere afleveringen van de Leeuwarder Courant Podcast.

Abonneer je nu ook via Spotify en iTunes op de Leeuwarder Courant Podcast en krijg direct de meest recente aflevering in jouw feed. Gebruik je de app, beluister de podcast dan hier!

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
LC Podcast
Podcast