Kunstenaars aan de slag met stadsmarkeringen rond Drachten

Er zijn drie kunstenaars geselecteerd om de stadsmarkeringen aan de noord-, oost- en westkant van Drachten te ontwerpen. Het zijn David Jablonowski, Frank Koolen en Frank Havermans.

Voor de markering op de ‘Westkop’, het eind van industrieterrein Tussendiepen, zijn de kunstenaars RAAAF, Heather & Ivan Morison, Melanie Bonajo en Melle Smets begonnen met een eerste verkenning. Volgens jaar worden hun ideeën voor deze plek tentoongesteld in de voormalige Sluisfabriek aan de Tussendiepen.

Ondertussen werken kunstenaars Denis Oudendijk van Refunc, William Speakman, Yasser Ballemans en Henk Hofstra plannen uit voor een avontuurlijke tocht naar West op 22, 23 en 24 september. Op die dagen willen zij Drachtsters kennis laten maken met het gebied.

Met het kunstproject ‘Bestemming Drachten’ wil Smallingerland Drachten op de kaart zetten als innovatieve kennis- en cultuurstad. Gedurende twee jaar wordt in gezamenlijkheid gewerkt aan kunstwerken die de grenzen van de plaats markeren in de vier windrichtingen.

www.bestemmingdrachten.nl

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement