Koningsdag in Leeuwarden: het programma

Ondanks het verwachte slechte weer, hebben ook deze Koningsdag veel mensen hun zolder opgeruimd en een plekje gezocht bij de vrijmarkt in Leeuwarden.

Vrijmarkt (08:30-17:00 uur)

In het centrum van Leeuwarden is donderdag de grootste vrijmarkt van het noorden, aldus Mooi Leeuwarden. Wie spulletjes wil verkopen op de Leeuwarder vrijmarkt op Koningsdag, mag dit jaar ook gebruikmaken van de zuidzijde van het Ruiterskwartier tussen het Gerechtshof en de rotonde op de Westerplantage .

Zaailand (12:00-23:00 uur)

Op het Zaailand, voor de gelegenheid omgedoopt tot Leeuwarder Muziekplein, is de hele dag muziek.

Mata Hariplein (14:30-23:00 uur)

Onder anderen Robin Roij, Steff de Campo, Chris Hendrix en Mr. FerD staan donderdag bij het Outdoor Dance Event bij café De Markies en Neushoorn aan het Mata Hariplein.

Kingsday Outdoor (14:00-23:00 uur)

Ook dit jaar vindt bij het Oldehoofsterkerkhof het dance-event Kingsday Outdoor plaats. Onder anderen Martin Harder, Chuckie en Jaz von D laten hun muziek horen. Kaarten in de voorverkoop zijn 12,50 euro. Aan de deur is dat 15 euro.

Kindervrijmarkt Prinsentuin (14:00-19:00 uur)

Ook voor kinderen is er een speciale vrijmarkt. Die wordt net als in de voorgaande jaren gehouden bij de Prinsentuin. Daarnaast is er een koningsdagconcert in de koepel.

Klokplein (13:00-23:00 uur)

Bij het Klokplein aan de Grote Hoogstraat in Leeuwarden is ook muziek. Dj's spelen daar house, techno en disco. Om 23:00 uur verplaatst het feest zich naar Club Hemingway.