Koningsdag in Leeuwarden: het programma

Ondanks het verwachte slechte weer, hebben ook deze Koningsdag veel mensen hun zolder opgeruimd en een plekje gezocht bij de vrijmarkt in Leeuwarden.

Vrijmarkt: 08:30-17:00 uur

Door het centrum van Leeuwarden is zoals ieder jaar de grootste vrijmarkt van Friesland te vinden. Aan de noord- en zuidkant van de Groeneweg zijn kinderen en commerciëlen met vergunning te vinden. Verspreid door de binnenstad hebben winkels met vergunning en particulieren hun stand staan.

'Muziekplein': 12:00-23:00 uur

Het Zaailand (Wilhelminaplein) is woensdag omgedoopt tot Leeuwarder Muziekplein. Daar is livemuziek voor jong en oud.

Klokplein: 13:00-22:00 uur

Steeds meer mensen weten de weg naar het kleinste plein van Leeuwarden te vinden: het Klokplein aan de Grote Hoogstraat. De dj's van Nokturné leveren house, techno, disco en nog veel meer.

Koningsdagconcert Prinsentuin: 14:00-18:00 uur

Zoals ieder jaar is er ook deze keer een Koningsdagconcert in de muziekkoepel bij de vijver in de Prinsentuin. Daar is ook de Kindervrijmarkt (noordkant Groeneweg).

Kingsday Outdoor: 14:00-23:00 uur

Onder meer Fedde Le Grand, Jaz Von D en Martin Harder zijn tijdens Koningsdag op het Oldehoofsterkerkhof te vinden bij Kingsday Outdoor. Het evenement was vorig jaar uitverkocht, maar toen scheen de zon volop. Tickets zijn voor 15 euro (voorverkoop) nog verkrijgbaar. Aan de deur kosten ze 20 euro.

Mata Hariplein: 14:30-23:00 uur

Ook bij het Mata Hariplein kan een feestje worden gevierd. Locals als Koen Groeneveld, Steff da Campo, Chris Hendrix, Henri Shelter en vele anderen vertonen daar hun kunsten. Het evenement bij Café De Markies en Neushoorn is gratis te bezoeken.

Openbaar vervoer

Wie met de bus naar de binnenstad van Leeuwarden komt, dient van tevoren eerst de dienstregeling te raadplegen. Arriva hanteert namelijk een aangepaste dienstregeling.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement