Komst 'Reuzenopvolger' Fuerza Bruta naar Leeuwarden definitief

Een beeld uit de voorstelling Look Up van Fuerza Bruta. Het Argentijnse gezelschap doet dit jaar diverse plaatsen aan, waaronder Las Vegas, waar deze foto genomen is. FOTO FUERZA BRUTA

Het Argentijnse gezelschap Fuerza Bruta speelt van 5 tot 19 december in Leeuwarden, als afsluiting van hun wereldtournee.

In februari werd de komst van het Argentijnse gezelschap al aangekondigd bij de presentatie van de resultaten van LF2018, maar wel onder voorbehoud. De contracten waren nog niet getekend, stelde producent Claudia Woolgar destijds.

,,Nu wel, en de vergunningsprocedure is opgestart”, meldt Woolgar. De Argentijnen geven in Leeuwarden 22 voorstellingen, die elk bezocht kunnen worden door duizend mensen. De prijs voor de toegangskaarten zal iets boven de 50 euro komen te liggen.

Ook is er intussen een locatie, maar die houdt Woolgar nog even voor zichzelf. ,,De omgeving moet nog worden geïnformeerd.”

Het programma rondom de voorstelling van Fuerza Bruta zal worden georganiseerd door drie partijen: Podium Asteriks, stichting VHDG en de New Nordic Wave.

Boven het publiek

Fuerza Bruta wordt naar Leeuwarden gehaald door de stichting Brave New World van Woolgar en Jan van Erve. Beiden waren in 2018 werkzaam voor Culturele Hoofdstad. Woolgar haalde de Reuzen naar Leeuwarden.

Fuerza Bruta omschrijven is lastig: het is een combinatie van muziek en theater en speelt zich niet alleen op een podium af maar ook boven en rondom het publiek.

Behalve in Leeuwarden spelen de Argentijnen dit jaar onder meer in Las Vegas, China en Zuid-Korea.

Doorstart LF2018

Fuerza Bruta moet dé act van dit jaar worden; daarnaast vinden er nog allerlei andere activiteiten plaats in Leeuwarden en Fryslân als ‘doorstart’ van het Culturele Hoofdstadjaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Reuzen
Culturele Hoofdstad