'Kompliminten' uit Eindhoven voor voormalig Culturele Hoofdstad-concurrent Leeuwarden

Samen met Eindhoven-Brabant en Maastricht (Euregio Maas-Rijn) zat Leeuwarden-Fryslân (LF2018) in de finale van de race om de Nederlandse Culturele Hoofdstad van Europa te worden naast het Maltese Valletta.

Met LF2018 ruim een half jaar op weg brengt het Eindhovens Dagblad een bezoek aan de voormalige Culturele Hoofdsatd-concurrent. ,,Eindhoven/Brabant had er ook een fantastisch jaar van gemaakt – zeker en vast. Maar, het moet ook gezegd: Fryslân makket it waar: kompliminten'', schrijft de krant met 'waar' in plaats van 'wier'.

De Brabantse verslaggever bezocht meedere fonteinen, een mienskip-project en 'Conference of the Birds' in de Groene Ster.

Het logo van LF2018 beschrijft hij als een ,, een eigenwijs menneke dat je indringend aankijkt''. De Leeuwarder Love-fontein van Plensa is een ,,ongelooflijk fraai en sterk kunstwerk''. De walvis-fontein in Harlingen daarentegen is een ,,angstig visje''. De Escher-expositie in het Fries Museum krijgt het predikaat ,,keurig''. Het mienskip-project 'Haren in de wind' in Langezwaag is ,,liefdevol, zeer gelaagd''.

Rest de krant niet anders dan de complimenten over te brengen na het 'temperaturen' van LF2018.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement