Kollum: amper animo voor inspraak koopzondag

Het wel of niet invoeren van de koopzondag lijkt inwoners van Kollumerland amper te interesseren. Een inspraakavond trok maar een kleine groep mensen.

Er waren meer raadsleden dan burgers aanwezig, woensdagavond op de inspraakavond over de koopzondag in Kollumerland. Op de stoelen voor geïnteresseerden zaten welgeteld dertien personen en van hen nam ongeveer de helft het woord.

Gespreksleider Pieter van der Werff kwam daardoor al snel uit bij Harm de Hoop van de Jumbo in Kollum, die namens zijn supermarkt het verzoek indiende om op zondag open te mogen. De Hoop wilde eerst even het beeld rechtzetten dat hij de enige ondernemer zou zijn die belang heeft bij de koopzondag.

De gemeente Kollumerland heeft drie varianten op papier gezet voor de koopzondag: alleen de supermarkten open tussen twaalf en zes uur, alle winkels open tussen twaalf en zes, of geen koopzondag en het huidige beleid in stand houden.

Burgemeester Bearn Bilker toonde zich verbaasd en teleurgesteld over de geringe opkomst. Hij had vooral meer winkeliers verwacht.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement