Kogelgat in schedel Boksum: aandenken aan vreselijk bloedbad

Archeologen vonden bij Boksum de knekels van zeker zes mensen. Ze vermoeden dat dit slachtoffers zijn van de gruwelijke Slag bij Boksum in 1586.

De archeologen tonen een pikzwarte schedel, waaraan opviel dat de man een rond gat in zijn hoofd had. Daar moet een musketkogel zijn hersenen zijn binnengedrongen.

De aangetroffen schedel met het kogelgat maakte duidelijk dat het hier om een bijzondere vondst moest gaan, vermoedelijk zestiende-eeuws.

Een link met de gruwelijke Slag bij Boksum ligt hierdoor voor de hand.

Lees de achtergronden in het LC+ artikel.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws