Kofi Annan bij de Afsluitdijk: 'De uitdagingen zijn enorm' (+video)

De uitdagingen waar de wereld voor staat zijn enorm. Maar met een blijvende strijd voor het goede kunnen we miljoenen mensen helpen.

Oud-secretaris-generaal van de VN Kofi Annan zei dat donderdag bij de innovatiedag Making Waves op de Afsluitdijk.
,,Niemand heeft alle antwoorden'', zei Annan. Hij riep rijke landen op de arme te helpen. Jonge innovators hebben een sleutelrol. Ze moeten zich niet uit het veld laten slaan. ,,One is never too young to lead. And never too old to learn.''

De Afsluitdijk, waar energie wordt opgewekt, noemde hij ,,a wonderful example of innovation and imagination''. Met zijn Kofi Annan Foundation trekt de Nobelprijswinnaar de wereld over. Er zijn veel conflicten, beaamde hij, en soms is het moeilijk om optimistisch te blijven.

Annan riep de aanwezigen op het verschil te maken. ,,We should not leave it to the leaders alone.'' En: ,,People can push their politicians. When leaders fail to lead, then people can force them to follow''.

Later vandaag (donderdag) wordt uit zeventien innovaties op het raakvlak van klimaat en water de beste gekozen, die in 2018 meedoet aan de Europese wedstrijd Ideas from Europe.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement