Klimhaldrempelvrees? Vijf tips voor een droomdebuut

Goed voorbereid richting de nieuwe klimhal? Deze vijf tips kunnen je een duwtje in de rug geven.

De nieuwe klimwand 'Noardwand' in Leeuwarden is sinds 27 december geopend. Alle basis- en voorklimcursussen zijn inmiddels al volgeboekt.

„Wat uniek is aan onze klimhal, is dat wij drie olympische disciplines onder een dak hebben, namelijk lead, speed en boulder”, zegt Lilian Verhaag, hoofdmedewerkster SPORT.

Speedklimroutes

De Noarwand beschikt als enige klimcentrum in de Benelux over twee gekeurde speedklimroutes met officiële speedgrepen, tijdmeting en zekersysteem. „De grepen zijn overal ter wereld hetzelfde.”

Het klimcentrum heeft ruim 1000 vierkante meter klimoppervlak. Naast de drie olympische disciplines kunnen klimmers ook aan ‘Clip ‘n Climb’ doen. Hierbij klik je jezelf in, waarna je automatisch gezekerd bent.

Met hoofdlamp door donker doolhof

De echte waaghalzen kunnen door een dertig meter lang caving-parcours kruipen, waarbij klimmers met slechts een hoofdlampje op in het donker door een doolhof van rotsgangen de uitgang moeten vinden.

Maar ook is er de mogelijkheid om te bungeejumpen vanaf de top van het klimcentrum – op 25 meter hoog.

Goed voorbereid richting de klimhal? In deze video vijf tips die je een duwtje in de rug geven (appgebruikers klikken hier).

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement