Kledingsorteercentrum bij kringloop Dokkum

Kringloopwinkel De Wissel in Dokkum krijgt er een kledingsorteercentrum bij. Eind van het jaar hoopt de winkel met de nieuwe tak te starten.

Het initiatief is een samenwerking van De Wissel met Omrin en de gemeenten Dantumadiel en Dongeradeel. Donderdag werd de overeenkomst getekend. Het lokale kledingsorteercentrum moet vooral extra werkgelgenheid creëren.

Het kledingsorteercentrum krijgt naast kleding uit de eigen gemeenten ook kleding uit gemeenten in de omgeving aangeleverd. Omrin zorgt ervoor dat deze kleding ook in het nieuwe sorteercentrum in Dokkum gesorteerd kan worden. Daarnaast verzorgt Omrin de lediging van de ondergrondse containers.

Met een sorteercentrum op deze schaal hopen de partijen meer werkgelegenheid in eigen regio te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast zorgt het kledingsorteercentrum voor een breder aanbod van tweedehandskleding in de twee gemeenten, want een groot deel van de kleding die in het nieuwe sorteercentrum gesorteerd wordt, gaat De Wissel in eigen winkel verkopen. De Wissel heeft al ervaring met het sorteren van kleding.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement