Kinderpsychiater (66) uit Makkinga zit nog zeker 6 maanden vast in Nepal

De 66-jarige psychiater uit Makkinga die vorige maand in Nepal werd opgepakt nadat hij op heterdaad was betrapt tijdens ontucht met een 15-jarige Nepalese jongen, blijft in elk geval vastzitten tot de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak.

Dat is deze week besloten tijdens een hoorzitting in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. De werkgever van de man is inmiddels op de hoogte gesteld.

Aanhouding psychiater Makkinga roept veel reacties op
Lees verder

Het onderzoek naar eventueel kindermisbruik in Nederland is tot nu toe weinig opgeschoten. Omdat de kinder- en jeugdpsychiater geheimhoudingsplicht heeft, is het juridisch niet makkelijk om zijn harde schijven te onderzoeken op bijvoorbeeld kinderporno.

Gegevensdragers worden bekeken

De rechter-commissaris heeft besloten dat een rechercheur, die eerder niet bij het onderzoek betrokken was, samen met de rechter-commissaris de gegevensdragers gaat bekijken. Alleen documenten die duidelijk geen patiëntgegevens bevatten, mogen worden bekeken, zo laat Jeichien de Graaff van het Landelijk Parket weten.

Terre des Hommes: nog 350 Nederlandse kinderseks-toeristen
Lees verder

,,Patiënten van deze man kunnen er van uitgaan dat hun medische gegevens geen onderdeel zijn van het onderzoek en dus ook niet bekeken worden”, zegt De Graaff.

Wanneer de Makkingaster voor de rechter komt, is nog niet duidelijk. In Nepal is dit doorgaans rond de zes maanden na de arrestatie.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement