Kijk mee: hoe leuk zijn de nieuwe glijbanen van de Blauwe Golf?

De nieuwe glijbanen van zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden trekken al veel bekijks. Dagelijks maken vele zwemliefhebbers er gretig gebruik van. Hoe ziet dat er eigenlijk uit, zo'n ritje? Wij gingen vrijdagochtend even langs.

(Gebruikers van de app klikken hier voor de video)

Maanden later dan gepland, gingen de glijbanen vorige week open. Het hoofdpijndossier van vertragingen is daarmee ten einde. ,,Er was ook wel teleurstelling bij bezoekers dat het langer duurde, maar we zijn erg blij dat het nu goed gaat'', zegt Arnold van Oostrum, bedrijfsleider van de zwembaden van BV Sport. ,,Je ziet al die mensen glijden en blij zijn; dan is een vertraging ook gauw vergeten.''

Zelf instellen

Jungle, storm, extreme, F1-race, disco; er is van alles mogelijk in de snelste (paars-blauwe) glijbaan. Je kunt zelf instellen welk thema je wilt en dan krijg je speciale licht- en geluidseffecten te zien.

Wachten op foto

Na een testperiode werken alle multimediale elementen, behalve het maken van de foto. Daar moeten zwemmers nog even op wachten. ,,We verwachten dat er volgende week iemand langskomt om aan te sluiten.'' In de paars-blauwe glijbaan kan snelheid worden gemeten in secondes en onderweg kun je punten scoren door 'handen' aan te tikken op de randen van de glijbaan.

'Cone'

De blauw-oranje glijbaan heeft een speciale 'cone' (kegel, red.), waar je heen en weer wiegt alsof je op een schommel zit en dan uiteindelijk naar beneden tolt.

Gebruikers van de LC-app klikken hier voor de video.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement