Kijk hier hoe Piet Paulusma het weer presenteert na DWDD

Piet Paulusma was vanavond (dinsdag) te gast bij De Wereld Draait Door. De scheidend SBS-weerman deed zijn verhaal aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk en presenteerde aan het eind van de uitzending het weerbericht buiten de studio.

Paulusma herhaalde in de talkshow van Van Nieuwkerk opnieuw dat hij het jammer vindt dat hij op SBS 6 de 25 jaar ‘niet vol kon maken'. ,,Er is gewoon gezegd: het is afgelopen met Piet op deze zender’’, zei hij ietwat emotioneel.

Dat Matthijs een verrassing voor hem in petto had, deed de weerman duidelijk iets. ,,We gaan met zijn allen de studio uit, richting het Westerpark. Daar doet Piet zijn weerbericht. We staan er omheen’’, lichtte hij toe. Vervolgens liep het gezelschap inclusief het publiek de studio uit, met op de achtergrond Always take the weather with you, een vertolking van Michael Prins.

Paulusma vermande zich en sprak zijn weersvoorspelling vastberaden uit. ,,We gaan eerst naar vannacht. Geleidelijk aan regen, morgenochtend een zware ochtendspits. In de middag ook regen. De temperaturen liggen tussen de 7 en 9 graden, de wind komt uit het zuiden en is vrij krachtig. In de avond regen, donderdag een paar buien met een beetje zon. Als we vooruit kijken komt er vrijdag opnieuw een regendag aan, op zaterdag wordt het 11 graden. Wisselvallig weer, zoals ze dat zeggen!’’ Hij sloot af door Van Nieuwkerk te vragen naar zijn lievelingsweer. ,,April, in Parijs.’’ Paulusma: ,,Oké, jij naar Parijs, wij hier gewoon ‘oant moarn', tot morgen!’’

Lees ook: Piet Paulusma na 23 jaar gedwongen weg als weerman bij SBS6

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement