Keur moet Betsema nu toch voor Villa Mooi Gaasterland betalen

Berber Keur moet haar dorpsgenoot en ex-geliefde Jaap Betsema 175.000 euro betalen voor diens aandelen in Villa Mooi Gaasterland in Rijs.

Dit heeft de rechtbank in Leeuwarden gisteren bepaald. De beide buren kochten de monumentale villa in 2014, omdat ze er geen asielzoekers in duldden. Vervolgens kregen de twee een diepgaand conflict, dat ze tot aan de Ondernemingskamer in Amsterdam uitvochten.

De raadsheren van de Ondernemingskamer bedongen vorig jaar een overeenkomst tussen beiden, waarin Keur beloofde de aandelen van metselbaas Betsema voor 1 juli 2018 over te nemen. De bouwondernemer, toch al niet zuinig met gerechtelijke procedures, stapte eind september opnieuw naar de rechter. Hij eiste dat Keur desnoods gegijzeld zou worden, als ze zou blijven weigeren zich aan de gemaakte afspraken te houden. De zakenvrouw, eigenaar van het Hilversumse mediabedrijf Brand Sense, kwam voor de zekerheid met een rolkoffer naar de zitting.

Haar advocaat Harry Poort voerde aan dat nieuwe financieringsvoorwaarden van de Rabobank het zijn cliënte onmogelijk maken zich aan de overeenkomst te houden.

Rechter Lysbeth Zwart-Sneek oordeelt anders: Keur moet Betsema de 175.000 euro betalen, volgend jaar gevolgd door nog eens 25.000 euro. De vordering om Keur te laten gijzelen wijst de rechter af. Betsema beschuldigde Keur ook nog van laster. Zwart-Sneek mist daarvoor recent bewijs.

Keur tekent hoger beroep aan tegen betaling aan Betsema. Ze vertelt dat ze de exploitatie van Villa Mooi Gaasterland zelf heeft overgenomen, nu de uitbaatster op eigen verzoek failliet is gegaan.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement