Ketelbrug kan weer open en dicht, Kamervragen over chaos

FOTO GINOPRESS

Vorige zomer waren het de bruggen in de Afsluitdijk, deze zomer is het de Ketelbrug. Een grote storing leidt tot Kamervragen.

De VVD-fractie wil weten waarom het zondag zo vreselijk mis ging. Automobilisten stonden in beide richtingen ruim twee uur vast voor een brug die niet meer dicht wilde. Het leidde tot gevaarlijke en chaotische toestanden. Chauffeurs keerden midden op de weg.

De Ketelbrug is in 2013 gerenoveerd. Kamerleden Remco Dijkstra en Helma Lodders willen weten hoeveel storingen er sinds die tijd zijn geweest en of de monteurs van Rijkswaterstaat zondag wel snel genoeg ter plaatse kwamen.

Bruine vloot

Autoverkeer kon in de loop van de middag weer passeren, de scheepvaart niet. De bruine vloot lag twee dagen vast in Kampen. Zeilschepen konden de stad niet in of uit.

Inmiddels is een kapot onderdeel van de brug vervangen. Woensdagmorgen is de Ketelbrug voor het eerst succesvol bediend.

De VVD vraagt om de inzet van verkeersregelaars mocht zich in de toekomst iets soortgelijks voordoen. De partij wil ook weten of er bij de Ketelbrug sprake is van achterstallig onderhoud.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland