Kening fan 'e Greide roept om aandacht tijdens Allegorische Optocht

Duizenden toeschouwers trokken zaterdag naar De Knipe voor de allegorische optocht. Die voerde voor het eerst over de versterkte Meyerweg.

De doorgaande weg ondergaat een grondige en maandenlange reconstructie. Het wegwerk is bijna klaar, maar dat leverde de organisatie nog aardig wat hoofdbrekens op. Een week voor het dorpsfeest trok een model-optochtwagen bij wijze van proef over het nieuwe asfalt van de lange straat.

Fotoserie: Kleurrijke en zonnige Allegorische Optocht in De Knipe
Lees verder

Maatregelen

,,Feiligens foar alles’’, zegt Theo Woudstra van VVV De Knipe. Onvoorziene obstakels werden weggehaald en de gemeente Heerenveen en de aannemer versterkten enkele zwakke plekken, waar later nog dorpspleinen worden aangelegd, met kiezels.

Woudstra: ,,Kinst net ha dat sa’n wein omkipert fansels. Der sitte minsken op’’. Alles verliep vlekkeloos. ,,Hûndert punten. Echt.’’

Gondelvaart

De allegorische optocht is een uitvloeisel van de gondelvaart die sinds 1932 door de Kompanjonsfeart in De Knipe trok. Buurten leverden dertien grote praalwagens af en de jeugd vier kleinere.

De Dykwurkers beeldden een grutto in nood uit, De Takomst kwam met een nachtarend en Ferdivedaasje met een vuurspuwende Burning Man.

Dinsdagavond worden de prijzen uitgereikt op de slotavond van de vijfdaagse Knypster Merke, met volkszanger Jannes als hoofdact.

Appgebruikers klikken hier om de video te bekijken

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement