Kameleondorp bouwt door

Het Kameleondorp in Terherne heeft een overdekte groene weide aangelegd. Het wil afrekenen met het imago van een 'mooi-weer-uitje'.

Met de aanleg van de weide is de vernieuwing van de oude ligboxstal achter de boerderij afgerond. De locatie krijgt de naam Paal 43.

Het Kameleondorp is de laatste jaren druk bezig ook in de winter aantrekkelijk te worden voor bezoekers. Sinds 2013 is het in die periode ook open.

Te weinig aanbod in de winter

,,Er wordt beweerd dat er in Friesland geen recreatieaanbod is in de winter. Dat klopt niet, maar wij zijn wel van mening dat dat veel beter kan'', aldus Nop de Graaf en Stefan de Lange, directeuren bij het Kameleondorp. ,,Voorheen was de winter voor Kameleondorp niet interessant omdat iedereen het associeerde met mooi weer en buitenactiviteiten. Voorzichtig trekken we al een paar jaar aan die kar om dat te veranderen.''

,,We hebben de afgelopen jaren een verschuiving binnen onze bezoekers gezien'', vertellen De Graaf en De Lange. ,,Ondanks dat de boeken misschien minder populair zijn, zetten we met de naam ‘Kameleon’ een goede toon. Het is niet meer alleen de Kameleonfan: we bereiken met onze activiteiten een veel groter publiek.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement