Kabinet: over vier jaar zeker 125.000 mensen extra in de zorg

Het dreigende personeelstekort in de zorg moet over vier jaar zijn weggewerkt. Dan zullen er zeker 125.000 mensen extra aan het werk zijn.

Dat plan presenteren de drie zorgbewindslieden in Rutte III woensdag. Lukt dat niet, dan dreigen grote problemen; niet alleen in verzorgingshuizen, maar ook in ziekenhuizen en de geestelijke gezondheidszorg.

Zorgministers Hugo de Jonge en Bruno Bruins en staatssecretaris Paul Blokhuis trekken deze kabinetsperiode 347 miljoen euro uit om meer studenten, zij-instromers en herintreders te laten kiezen voor een baan in de zorg. Iedereen in opleiding moet straks kunnen rekenen op een stageplek.

De grootste daling van het tekort (zo’n 30.000 extra mensen) moet komen uit de verhoging van het aantal herintreders en zijinstromers met 20 procent per jaar. Maar ook het uitbreiden van alle arbeidscontracten met 1 uur kan het tekort al met 20.000 fte’s verminderen.

De bewindslieden komen met een aanvalsplan om de arbeidsmarkt aan te zwengelen in 28 regio’s, die financieel worden afgerekend op hun plannen om meer zorgpersoneel te rekruteren. Er komt een adviescommissie die de regio’s begeleidt om de afgesproken doelen te halen. Binnen vijf jaar moet het tekort zo zijn weggewerkt, is de nadrukkelijke wens van de bewindslieden.

Het kabinet denkt ook handen aan het bed vrij te maken door te snijden in de administratieve rompslomp voor verpleegkundigen. Dat werk, maar ook bijvoorbeeld de catering of schoonmaak kan dan worden overgenomen door werkzoekenden die nu nog aan de kant staan.

‘Personeelstekort zorg wordt maatschappelijk probleem’

Het tekort aan personeel in de zorg gaat een probleem worden dat de hele maatschappij kan ontwrichten, voorspelt Henk Gootjes van werkgeversverband ZorgpleinNoord. Het huisartsentekort in Friesland en de sluiting van de kraamafdeling in Emmen door een tekort aan kinderartsen zijn volgens hem nog maar voorbodes. ,,Het aantal ouderen neemt enorm toe en er ís gewoon niet genoeg personeel om de zorg te verlenen, tenminste niet zoals we het nu georganiseerd hebben’’, zegt Gootjes.

Zestig bestuurders uit de zorg en welzijn in Friesland, Groningen en Drenthe hebben in januari een zogenoemd Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten afgesloten. Daarin beloven ze nauw samen te werken om personeel op te leiden en vast te houden.

Gootjes is ook blij met de beloftes van het ministerie. ,,In de regio kunnen we veel zelf doen. Maar het is ook nodig om bijvoorbeeld op Google goed vindbaar te zijn als iemand intikt ‘hoe kan ik een opleiding voor de zorg vinden’. Door de landelijke aanpak kunnen dit soort dingen ook lukken.

Arend van Wijngaarden

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement