KFC wil vestiging in Drachten, naast de McDonald's

Fastfoodketen Kentucky Fried Chicken wil in Drachten een restaurant openen. Het wordt na de vestiging op De Centrale in Leeuwarden de tweede in Friesland.

De kipgigant moet komen aan De Omloop in Drachten, waar ook McDonald's één van haar twee Drachtster vestigingen heeft.

Op die locatie staat nu een leegstaande autogarage. De grondeigenaar, KFC en architectenbureau Urban Climate Architects uit Groningen doen onderzoek naar een restaurant van 400 vierkante meter en 46 parkeerplaatsen.

Het restaurant krijgt twee verdiepingen en een drive-functie. Het gebouw krijgt een dakterras.

'Weinig ruimte voor groen'

Welstandscommissie Hûs en Hiem vindt dat - als de KFC zich er daar vestigt - wel heel veel asfalt rondom de KFC komt; er is weinig ruimte voor groen. Dat heeft een reden, verdedigde de architect zich donderdag bij de commissie, omdat regels voorschrijven dat restaurants van deze grootte moeten voldoen aan minimaal aantal parkeerplaatsen. KFC kan daar in de eerste schetsen al niet aan voldoen, en is van plan om parkeerplaatsen te huren bij een naastgelegen pand, waar medewerkers dan hun auto eventueel kunnen parkeren.

Ook op het terrein van McDonald's is ook al weinig groen en veel asfalt te vinden, constateert Hûs en Hiem. De commissie hoopt dat beide ketens gaan samenwerken om het parkeerterrein goed in te richten.

De rode fastfoodketen heeft nog geen vergunningsaanvraag gedaan. De presentatie bij Hûs en Hiem is vooral gebruikt om de schetsen te toetsen en de leden van de commissie te laten meedenken over de tekeningen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement