Juridisch gehakketak over Hotel Paal 8 op Terschelling lijkt nog niet voorbij

Hotel Paal 8 op Terschelling moet nog even wachten op zijn rust. Twee appartementeigenaren dreigen met vervolgstappen.

Daniëla Hannema uit Diemen en Tjeerd Postma uit het Belgische Schilde dwongen vorige maand met succes bij de Leeuwarder kortgedingrechter af dat ze inzage kregen in de koopovereenkomst en de taxatierapporten voor de receptie, het restaurant en de keuken van het hotelcomplex met 40 kamers en 16 appartementen bij West aan Zee.

Dat deel werd recent voor 720.000 euro gekocht door vastgoedondernemer Jan Keijzer van het Bureau Landelijk Wonen.

Wantrouwen

Hannema en Postma wantrouwen die deal. Hun advocaat Jaap van Lynden wees er tijdens de zitting op dat de horeca in 2009 nog voor 1,6 miljoen euro van eigenaar wisselde.

Het duo beticht Keijzer ervan alle macht bij Hotel Paal 8 naar zich toe te trekken. Nu ze de opgevraagde documenten hebben kunnen raadplegen, zijn ze niet gerustgesteld. ,,Op dit moment beraden wij ons op de mogelijkheden die voor ons openstaan’’, zo laat Hannema weten.

Ruime steun voor beleid

De tegenpartij betreurt het vonnis, meldt hun raadsman Wybe Mollema. ,,Het is jammer om te zien dat de rechter geen oog heeft gehad voor het feit dat de bestuurders hun bestuurstaken er letterlijk in de avonduren bij doen – en het niveau desalniettemin toch heel hoog is.’’

De jurist benadrukt ook nog eens dat 85 procent van de appartementeigenaren het gevoerde beleid wel steunt. ,,Het feit dat Hannema en Postma het niet eens zijn met allerlei zaken lijkt nu de boventoon te voeren, maar in werkelijkheid is dat niet de sfeer binnen Paal 8.’’

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement