Juf Boeremaplein geopend in Akkrum

Beweging voor jong en oud, dat is het uitgangspunt van het nieuwe Juf Boeremaplein in Akkrum. Zaterdagochtend was de opening.

Op de plek waar voorheen de Juf Boeremaskoalle stond, is nu een ruim plein met een voetbalkooi, een skeelerbaan en meerdere speeltoestellen. Er komen nog fruitbomen en hagen bij.

Plaatselijk Belang moest er de afgelopen zes jaar hard aan trekken om het zover te krijgen. Toen de plannen in 2012 bedacht werden, stond net een gemeentelijke herindeling op stapel. Zowel de oude gemeente Boarnsterhim als de gemeente Heerenveen, waar Akkrum naartoe ging, wilden aanvankelijk geen ja zeggen.

Het dorp hield echter vol en toen in de omliggende buurt de straten eruit gingen en er nieuwe riolering werd aangelegd, kon de wens voor het plein aansluiting krijgen bij die werkzaamheden.

Zaterdagochtend werd het plein in zomerse sferen feestelijk in gebruik genomen. In de winter heeft de voetbalkooi nog een extraatje te bieden; die kan onder water worden gezet om in een ijsbaan te veranderen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement