Jouster ambtenaren naar zorgcentrum

Zorgcentrum De Flecke in Joure krijgt tijdelijk zijn oude functie van gemeentehuis terug. Tijdens de verbouwing van Herema State trekt de ambtenarij van De Fryske Marren erin.

De Flecke, nu onderdeel van Patyna Zorg Welzijn Wonen, was ooit de thuisbasis van de medewerkers van de in 1984 opgeheven gemeente Haskerland.

Midstraat

De tijdelijke verhuizing naar het gebouw aan de Midstraat is nodig, omdat Herema State op de schop gaat. De glazen vleugel wacht een opknapbeurt waarvoor de raad van De Fryske Marren in september 2 miljoen euro uittrok. Daar komt nu ruim 500.000 euro bij om er een fossielvrije verwarming te plaatsen. Burgemeester en wethouders maakten dit laatst kenbaar in een memo aan de gemeenteraad.

Om aan de doelstelling in 2030 volledig fossielvrij te zijn, te voldoen, is over tien jaar een flinke investering nodig van zo’n 1,4 miljoen euro. Nu er toch een verbouwing op stapel staat, pakt het college liever meteen door.

Gisteravond mochten de commissieleden zich hierover uitspreken. Die waren echter van oordeel dat de voltallige raad dit eind april moet doen. Burgemeester Fred Veenstra waarschuwde voor langdurig uitstel. Dan is het bijvoorbeeld afwachten,,oft De Flecke noch wol beskikber is’’.

Vastgoedpotje

Over het algemeen sprak de raadscommissie zich positief uit over de duurzame investering ,,wêrfan’t wol dúdlik is dat dy op termyn djoerder wurdt’’, aldus Joop Meinsma van de VVD.

De 505.000 euro betaalt de gemeente van de opbrengst van de verkoop van het oude gemeentehuis in Balk. Die levert 405.000 op. De overige 100.000 euro komt uit een vastgoedpotje.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement