Jouke van Dijk nieuwe voorzitter SER Noord-Nederland

Hoogleraar regionale arbeidsmarktanalyse Jouke van Dijk uit Holwerd is de nieuwe voorzitter van de Sociaal Economische Raad Noord-Nederland. Hij volgt Frans Jaspers op.

Dat heeft SER Noord-Nederland dinsdag bekendgemaakt.

Van Dijk werkt als hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en is directeur en portefeuillehouder sociale en ruimtelijke economie aan de Waddenacademie. Het adviesorgaan SER Noord-Nederland geeft adviezen over sociaal-regionale economische issues.

Drenthe betaalt niet meer

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, zo blijkt uit het persbericht, financiert niet meer mee aan de SER Noord-Nederland. Alleen de provincie Groningen en de nationale SER betalen. De provincies Drenthe en Friesland zijn gestopt met betalen, bevestigt secretaris Herman Bloupot. Volgens hem is dat al in 2015 aangekondigd.

Kleinere adviesraad

In totaal kost de SER Noord-Nederland 200.000 euro waar zowel de provincie Groningen als de landelijke SER de helft van die kosten voor zijn rekening neemt. Voor Groningen staan ook enkele adviezen uit. Voor de provincie Drenthe is dat niet meer zo. ,,Als je iets wilt, moet je natuurlijk wel betalen'', zegt Bloupot.

De ‘nieuwe’ adviesraad is ook wat kleiner.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement